UA-49233299-15

Himalayazouten.nl

Himalayazout is een opneembaar zout...

Himalayazout is een opneembaar zout. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in het oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristal in zulke kleine deeltjes (colloïdaal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen.


Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld.


De effecten op het lichaam zijn dat het het afweersysteem versterkt, het fysiologisch evenwicht (homeostase) bevordert, de stofwisseling stimuleert, het lichaam zuivert en ontslakt, het vitaliseert en harmoniseert. Tevens vermindert het de behoefte aan overmatig zoete, zoute en vette voeding , evenals de hang naar tabak, alcohol en koffie.


Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Himalayazout

Toepassingen

Himalayazout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen.

 

Wanneer himalayazout voor inwendige gebruik aangewend wordt, onderga de werking van Himalayazout dan ten minste drie maanden. Binnen deze tijd ervaren de meeste mensen de goede uitwerking.


Uitwendige toepassing kan direct resultaat opleveren.


Een verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een sol genoemd. Deze sol kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater.


Een 1 procent verdunning hiervan is echt levenswater, net als lichaamsvocht, en volkomen lichaamseigen.


Tegenwoordig zijn wij meestal onvoldoende in staat om alle voor onze gezondheid benodigde elementen uit onze voeding te halen. Daarnaast staan wij door milieuvervuiling aan allerlei lichaamsvreemde stoffen bloot.


In het uitwisselingsproces tussen de sol en het eigen lichaamsvocht wordt het lichaam op celniveau verrijkt met oorspronkelijke mineralen en sporenelementen.


Afvalstoffen worden afgevoerd; de oorspronkelijke balans wordt hersteld.
Houdbaarheid Himalayazout

Himalayazout is onbeperkt houdbaar maar zout trekt van nature water aan, bewaar het daarom op een droge plaats.