Himalayazouten.nl

Zoutlampen

De lampen geven een mooi warm zacht licht. Ze hebben een vitaliserende werking. Ons prestatievermogen en hoe wij ons voelen, hangt volgens wetenschappers sterk af van de positieve en negatieve delen (ionen) in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen en andere elektronische apparaten, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben. Dit verschijnsel kan tegengegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen. Deze zijn aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui of bij zoutkristallen. De zoutlamp kan een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading van woon- en werkvertrekken in evenwicht te brengen.


Netipot voor neusspoeling

Himalayazout wit gemalen

Dit gemalen Himalaya zout kan ter vervanging van het gewone keukenzout gebruikt worden. De twee kunnen echter bijna niet met elkaar vergeleken worden, gezien de uitermate hoge kwaliteit die dit Himalaya zout bezit. Wil de kwaliteit behouden worden, is het beter het zout niet mee te koken.


Himalayazout in zoutmolen

Een “sol” maken

Een “sol” is een verzadigde oplossing van Himalayazout in water. Het weckglas kan gevuld worden met bronwater. Na 4 uur ontstaat er een verzadigde oplossing en is het klaar voor gebruik. De sol is onbeperkt houdbaar en er kan met water bijgevuld worden totdat de kristallen (bijna) opgelost zijn. Onverdunde sol kan gebruikt worden als zuiverende mondspoeling of neusspoeling ( met netipot) of voor uitwendig gebruik bij verstuikingen, insectenbeten, zwellingen en andere huidsaandoeningen.


De netipot voor een neusspoeling is onderdeel van de Ayurveda, een warme zoutoplossing met Himalayazout die de neusholte reinigt. Voor een zoutoplossing van 100 ml, 1 gram Himalayazout gebruiken.