UA-49233299-15

Himalayazouten.nl

Wij doen er alles aan om onze opgedane kennis via informatie verstrekking en verkoop van producten te delen met onze klanten. Ons bedrijf is innovatief, flexibel en alert op nieuwe ontwikkelingen.


Daarnaast houden wij stevig vast aan onze idealen, de aarde biedt ons vele mooie dingen die we niet mogen verkwanselen. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’.


Helaas bestaat dé allesomvattende oplossing niet maar we kunnen ons er wel voor inzetten.

Als we water het belangrijkst voor het lichaam vinden, dan komt zout op de tweede plaats. Maar er is een groot verschil in kwaliteit van zout. Door de industrialisatie is het natuurlijke zout "chemisch geschoond" en gereduceerd tot een combinatie van natrium en chloor. Daar tegenover staat Himalayazout wat zuiver en puur is.

Over ons

Bij ‘keukenzout’ kunnen eigenlijk niet meer spreken van zout, omdat het een chemisch product is geworden. Puur en natuurlijk Himalayazout is onderhevig geweest aan enorme druk voor miljoenen jaren. Hoe hoger de druk hoe meer kwaliteit het zout heeft.


Mineralen die in het lichaam een elektrische lading bezitten worden elektrolyten genoemd. Elektrolyten zoals natrium, kalium, calcium, magnesium en chloor zijn onmisbaar voor het eigen “elektriciteitsnet” van het lichaam. Zij maken het mogelijk dat informatie tussen cellen wordt uitgewisseld en dat het zenuwstelsel goed functioneert.


Zout is van belang voor een gezonde elektrolytenhuishouding is tevens onmisbaar vanwege de essentiële wisselwerking met water.

‘Gewoon’ zout....

Water de basis van al het leven is onmisbaar voor het lichaam. Het lichaam  bestaat uit 70% water, water is dus heel belangrijk voor het lichaam. Het water dient onder andere als transportmiddel van voedingsstoffen naar de lichaamscellen en van afvalstoffen uit de cellen.